Friday, September 19, 2008

PAKIDA bakal jadi Agen Umno

PAKIDA bakal jadi Agen Umno Cetus Rusuhan Kaum kerana 16 September!!

Tranungkite,Tuesday, September 09, 2008

Oleh Reformis Muda

Berita terbaru, Pak Lah telah memberi lampu hijau agar isu perkauman kembali dimainkan menjelang 16 September, bukan sahaja untuk menghalang pertukaran Kerajaan 16 September tetapi selepas Kerajaan Baru andainya dibentuk selepas 16 September. Amaran Paklah awal minggu lepas bahawa " Beliau akan Pastikan perubahan16 September tidak Berlaku" bukan gertakan olok olok, ia satu bentuk dendam kesumat yang bersedia menggunakan apa sahaja cara agar pertukaran kerajaan ini tidak berlaku. Itu lah sebabnya Ahmad Ismail (Ketua UMNO Bukit Bendera) kini bukan sahaja tidak tunduk selepas perjumpaan dengan Pak Lah tetapi menjadi lebih racist berbanding sebelumnya sehinggakan para penyokongnya menjeritkan perkataan "Bunuh Koh Tsu Kon" "tembak Koh Tsu Kon" sambil mengoyakkan gambar bekas Ketua Menteri Pulau Pinang tersebut

semua bahagian Umno Pulau Pinang menyokong Ahmad Ismail termasuk Kepala Batas kawasan Perdana Menteri. andainya Ahmad Ismail itu adalah ahli DAP sudah pasti kini dia sudah berada dalam ISA, seperti rakan rakan Hindraf. jangan lupa Hindraf pun adalah angkara menantu Pak Lah pada awalnya. bila isu Hindraf menjadi semakin hangat dan di dalam Blog mendedahkan menantu Pak lah adalah dalangnya , bukan sahaja pemimpin Hindraf ditaha ISA tetapi menantu Paklah menghilangkan diri. ketika itu sms sudah bertiup kencang bahawa Pakida akan berkumpul dikampung baru. dulu Umno mencuba dengan kaum India, kini mereka kembali mencuba dengan kaum Cina. andai sebelum ini permainan perkauman dengan India menghasilkan Tsunami pertama apakah kali ini permainan mereka akan memerangkap mereka sendiri, akan berlakukah Tsunami kedua?

PEKIDA SIAP SEDIA BUAT HURU HARA!!

Pada 2.9.2008 kita dikejutkan dengan kematian ketua JKKK, Taib Ali 65 yang juga ketua Pekida kawasan tersebut yang ditembak mati orang yang tak dikenali, malah di Kota Bharu seorang ketua calon ketua cawangan pula disimbah asid, berita ini cuba dijadikan berita utama seolah olah huru hara berlaku. ia cuma satu Plot untuk adegan yang lebih ganas selepas ini. mereka sudah bermula meniup semangat perkauman, termasuklah isu pemberian 400 hektar tanah untuk sekolah Cina oleh kerajaan Pakatan Perak ia cuba dijadikan bahan berita hampir setiap hari oleh akhbar agen perkauman iaitu Utusan.

diberitakan Pekida kini diminta bersiap sedia terhadap sebarang kemungkinan, kerana mereka bukan sahaja bakal membuat huru hara sebelum 16september tetapi selepas kerajaan baru dibentuk. ini dilakukan atas sebab kononnya kuasa Melayu kini sudah hilang apabila jumlah kerajaan baru Pakatan Rakyat nanti majoritinya adalah dikalangan bukan Islam. mereka akan cetuskan huru hara. semangat perkauman akan ditiup bertalu talu. agar kerajaan baru nantipun tidak stabil. ada pemimpin Umno kini sudah mula mengadu domba kepada raja raja Melayu dengan Fitnah kerajaan yang ada nanti adalah terdiri dari majorii bukan melayu dan akan menghakiskan kuasa melayu dan kuasa raja raja.bila kita sebut Pekida anda harus ingat ia termasuklah dikalangan unit cawangan Khas PDRM. mereka kini bersiap sedia untuk ke jalanraya untuk mencetuskan ketegangan kaum. Paklah kini seperti membiarkan ianya terjadi atas sebab mahu mempertahankan kuasa. mungkin Ezam masih ingat bagaimana Polis dalam soal siasatnya semasa dia di penjara dengan mengatakan andai Keadilan Menang Polis akan turun ke jalanraya untuk menggulingkan Kerajaan baru Keadilan. malam ini Ezam akan meniupkan semboyan perkauman melalui siri Hujjah TV9 tentang kononnya Melayu ditindas dan bakal dipijak bangsa lain. dan anda jangan terkejut seterusnya akan merebaknya isu perkauman selepas ini, mereka bersiap sedia untuk itu.

Khairy dan Ezam kini adalah proksi yang meniupkan api perkauman, mereka bercakap bukan kerana Melayu, tetapi kerana Kuasa, mereka ingin mempertahan kan kuasa, langkah terakhir mereka adalah dengan mencetuskan semangat perkauman. PAS sebagai parti berpaksikan Melayu harus segera membuat satu kenyataan dan ketetapan sebelum semua masyarakat Melayu diheret ke kancah peperangan kaum. saya melihat ianya kini semakin bahaya. hanya Presiden PAS dan Ulama' seperti TG Nik Aziz boleh menghalang usaha jahat yang mahu menimbulkan api perkauman, ia dirancang dari tingkat 4 Putrajaya bagi mempertahankan seorang tua gila kuasa di tingkat 5.

Lawan Tetap Lawan

Reformis Muda

No comments: